Vârsta recomandată: 10-14 ani
Preț: 200 lei
Când: Sâmbătă, 30 septembrie, la ora 12.30 (atelierul durează o oră și 45 de minute)
Unde: Deutsche Schule Bukarest (Str. Coralilor 20G, 013328, Bucureşti)
Coordonator: Corina Radu, profesor de fizică. Invitat: Costin Giurgea, prezentatorul emisiunii ”Superspeed” de la Pro TV
LearnGate organizează sâmbătă, 30 septembrie, prima ediție a atelierului experimental de fizică: „Presiunea: interacțiune bazată pe experiment şi investigaţie”. Profesoara Corina Radu, care îi va ghida pe copii prin lumea fascinantă a fizicii, are experienţă atât în curriculum românesc, cât şi în cel Cambridge.
Deși ne gândim rareori la acest lucru, aerul ne înconjoară în permanență și exercită o forță asupra fiecărui centimetru din corpul nostru. Această forță, cunoscută sub numele de presiunea aerului, este unul dintre cele mai importante subiecte din știință, deoarece explică modelele meteorologice, modul în care funcționează avioanele și o serie de alte inovații.
De ce se înalţă baloanele cu aer cald? De ce plutesc planoarele? Oare cum este posibil ca uriaşele avioane moderne, cântărind sute de mii de kilograme, să străbată cerul şi să unească destinaţii aflate la mii de kilometri depărtare? Dar vapoarele? Cum de plutesc la suprafaţa apei, deși sunt atât de grele?
Cum este posibil să fie suficient ca şoferul unei maşini de curse, ce rulează cu viteze extraordinare, doar să apese pe pedala de frână şi maşina să se oprească? Dar la un avion ? Pilotul doar trage o manetă şi uriaşele flapsuri ale avionului sunt acţionate!
De ce tancurile au şenile, de ce cămilele au copite late? Dar şinele, de ce au traverse? Ce se întâmplă cu plămânii nostri atunci când ne scufundăm în apă? Există o limită de adâncime la care putem coborî? De ce oare?
Profesoara Corina Radu îi va ajuta pe copii să găsească răspunsul la aceste întrebări prin experimente practice și metoda investigației științifice.
Pentru mai multe informații, sunați la nr. de telefon 0751188752 sau trimiteți un mail la adresa office@learngate.ro.
Photo 19955002 © Wisconsinart | Dreamstime.com