Chimie de Halloween cu Laura Băjenaru, atelierul a avut loc la 31 octombrie

Vârsta recomandată: 11-15 ani

Preț: 200 lei

Când: Marți, 31 octombrie, la ora 10.00 (atelierul durează o oră și 45 de minute)

Unde: Education Point (Str. Piața Amzei, nr. 7-15, Bucureşti)

Pentru detalii sunați la 0751188752 sau scrieți un mail la adresa office@learngate.ro.

Iodine clock reaction

Este o reacţie magică în care o soluţie incoloră devine instant albastru închis, aproape negru. Deşi magia nu se poate explica ştiinţific, vom încerca totuşi să descoperim câteva variabile care ne vor ajuta să prezicem momentul acestei fantastice modificări.

Flame tests

Cine nu a fost fascinat de minunatele culori ale artificiilor? Vom descifra misterul culorilor în experimente fascinante.

Hidrogenul – un combustibil al viitorului?

Apa este formată din 2 atomi de hidrogen și unul de oxigen. Dar cum reacţionează oxigenul cu hidrogenul? Printr-o explozie. Vom observa reacţia hidrogenului cu oxigenul precum şi energia degajată în reacţia acestora.

Argintul este util împotriva vampirilor. Prin urmare il vom obţine prin reacţii redox pentru a crea propriile noastre picturi.

Laura Băjenaru este examiner pentru Cambridge Assessment International Education. Laura Băjenaru a absolvit Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor din cadrul Universității Politehnica București și a obținut Masteratul în Biofizică și Biotehnologie Celulară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București. A finalizat studiile doctorale în anul 2015, în cadrul Universității Politehnica București. În 2012 a acceptat provocarea de a preda Chimia în programe A-level și IGCSE în cadrul unor şcoli cu predare în sistem internațional. Din anul 2015 este examiner pentru Cambridge Assessment International Education, activitate care a ajutat-o să înțeleagă ce presupune un examen internațional standardizat.