Testimoniale
Robert a ieșit plin de încantare și entuziasm, după mai bine de două ore, cât a durat workshop-ul de fizică. În timpul acesta, a intrat în pielea unui mic om de știință, a experimentat cu toată seriozitatea și a avut ocazia să tragă cu ochiul dincolo de partea vizibilă a luminii. Domnul profesor a fost deschis și răbdator și a clarificat, rând pe rând, într-un limbaj accesibil, toate curiozitățile micului fizician în devenire. Ne-a bucurat ideea celor de la Learngate de a oferi celor mici ocazia să se familiarizeze cu știința într- un mediu prietenos și ne propunem să ajungem și la celelalte workshopuri.
Petra, mama lui Robert
Mi-a plăcut foarte mult atelierul. Atât partea teoretică, cât și cea practică mi s-au părut interesante, am aflat lucruri noi. Per total mi-aș fi dorit să dureze mai mult acest atelier. Revin cu drag și data viitoare.
Mihnea
În cadrul atelierului de chimie experimentală, elevii clasei mele au avut șansa să învețe, printr-o serie de experimente interesante, ce sunt substanțele, ce este cromatografia, cum să realizeze o investigație științifică. Aceștia au fost fascinați de posibilitatea de a lucra în mod practic, fără a fi nevoie să noteze nici măcar o noțiune pe caiet. Datorită atelierului de fizică experimentată — “Lumina”, copiii au descoperit frumusețea științei prin experimente practice. Aceștia au fost fascinați de lentilele și instrumentele optice și au făcut comparații între undele sonore și undele luminoase. Nu au simțit timpul trecând, iar atelierul s-a încheiat prin mulțumiri și aplauze.
Simona C., dirigintă cls. a V-a
Andrei a venit entuziasmat de la Atelierul de Chimie, experimentele au fost spectaculoase, reacțiile chimice din timpul experimentelor i-au atras atenția și interesul. Andrei vrea să continue la chimie, vede experimentele ca o joacă cu substanțe, în mediu sigur.Andrei a mers și la Atelierul de fizică experimentală - Natura luminii unde a vazut experiența ceva mai sobră și mai puțin "spectaculoasă" comparativ cu Atelierul de Chimie, eu înțelegând diferența în special în sensul percepției lui raportată la joaca și efervescența experimentelor de la Chimie. Lumina fiind ceva mai abstractă în comparație cu fumul/mirosul, bolboroseala etc de la Chimie, Andrei a ramas la final cu o experiență deosebită și de la Atelierul de Fizica. Per total a fost timp folosit eficient la ambele ateliere, bazat pe detaliile primite de la Andrei. Multumim!
Gabi, tatăl lui Andrei
Pasionat de fizică, Vladimir a participat la două lecții la Learngate în care profesorii au făcut experimente și au prezentat sisteme mecanice din autovehicule, pentru a înțelege cum funcționează inclusiv mașinile de Formula 1. O altă lecție de științe care i-a stârnit curiozitatea a fost cursul de două ore de chimie, unde a aflat, într-o formă ușor de înțeles pentru el, care este diferența dintre baze și acizi. Apropierea de științe, într-un mediu în care nu există concurență, unde li se prezintă într-o formă de interacțiune cu profesorul, în grupuri mici de copii, ne-a convins că este calea cea mai bună pentru Vladimir să devină pasionat de cunoaștere și, astfel, să-și găsească calea către un domeniu favorit.