Introducere în fotografie cu Octav Ganea, atelierul a avut loc la 19 noiembrie

Cine: vârsta recomandată 11-15 ani

Când: 19 noiembrie, ora 15.00 (atelierul durează 2 ore)

Unde: Education Point, Str. Piața Amzei, nr. 7-15, București

Preț: 200 lei, redus la 150 lei pentru înscrieri până la 16 noiembrie

ÎNSCRIE-TE AICI

Sau scrie un mail la office@learngate.ro.

Pentru orice detalii sună la 0751188752.

Fotografia extinde oportunitățile de carieră. Media, design, marketing și construirea unui brand, fashion, arhitectură sunt doar câteva dintre domeniile în care noțiunile de fotografie aduc un plus semnificativ. În același timp, fotografia este un hobby care rafinează răbdarea și abilitatea de a surprinde și aprecia frumusețea detaliilor, de a capta esența lucrurilor în imagini.

Cursul susținut de Octav Ganea este unul interactiv de fotografie, cu explicarea bazelor tehnice și teoretice, dar complet adaptat tinerilor consumatori moderni de informație vizuala. Început cu un scurt istoric al tehnicii, urmat de explicarea mecanismelor din spatele fotografiei (mediu, expunere, compoziție, cromatică, prelucrare) și cum acestea toate contribuie la o imagine bună, urmând ca toate informațiile să fie puse în aplicare într-un scenariu practic, la finalul căruia cursanții vor primi feedback pentru imagini realizate cu telefoanele lor, în sala de curs.

Copii vor primi astfel informația de bază necesară pentru a gândi o imagine înainte de a o realiza, pentru a folosi corect și creativ tehnica în realizarea unei fotografii (inclusiv cu un telefon) care să comunice mesajul gândit de aceștia și cum să discearnă adevărul de informațiile false sub forma vizuală din social media.

Octav Ganea este fotojurnalistul coordonator al agenției Inquam Photos, cel mai important furnizor de imagine de presă din Romania. Este fotograf de presă de 17 ani, din anul 2 al Universității de Arte din Bucuresti, a lucrat pentru ziarul Gândul, agenția de presă Mediafax Foto și în ultimii 8 ani a coordonat și fotografiat în cadrul agenției Inquam.