Foto: Muzeul Științelor din Valencia

Muzeul-balenă din Valencia: cel mai spectaculos loc din Europa pentru copiii pasionați de știință

Muzeul Științelor din Valencia, una dintre marile atracții ale orașului spaniol, a devenit o țintă predilectă pentru părinții și copiii care pasionați de biologie, fizică, chimie și marile descoperiri tehnologice. Adăpostit într-o clădire uriașă, cu arhitectură unică ce seamănă cu un schelet de balenă, Muzeul Științelor găzduiește expoziții interactive permanente, evenimente și activități educaționale.

  • Unele dintre marile atracții pentru copii din cadrul muzeului sunt:

Simulatorul Spațial: recreează trei etape de pregătire pentru lansarea în spațiu a unei nave cu echipaj uman. O experiență excepțională pentru toți copiii îndrăgostiți de explorarea spațiului și de misterele universului.

Gravitație Zero: Această expoziție este o modalitate distractivă și interesantă pentru copii de a experimenta cum este să plutești în spațiu. Vizitatorii pot experimenta cum este să plutească în gravitație zero, intrând într-o cameră sferică mare și sărind de pe pereți, datorită designului și ingineriei speciale a camerei.

Corpul Uman: Această expoziție permite vizitatorilor să exploreze corpul uman și să învețe despre funcționarea sa interioară printr-o varietate de instalații interactive. Copiii se pot târî printr-o ureche uriașă, se pot cățăra pe un perete pentru a vedea cum funcționează mușchii sau își pot testa reflexele într-un joc.

ADN: Muzeul dedică vieții o mare parte din spațiul său expozițional. Una dintre componentele principale este acidul dezoxiribonucleic (ADN), a cărui moleculă este reprodusă într-o lucrare artistică ce ia forma unei sculpturi de 15 metri înălțime.

Moștenirea științei: Urmărește istoria științei și a tehnologiei din cele mai vechi timpuri până în prezent. Expoziția cuprinde peste 70 de instalații interactive, inclusiv un cinematograf 3D și o experiență de realitate virtuală care îi poartă pe vizitatori într-o călătorie prin corpul uman.

Colțul Copiilor: O zonă de joacă dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani. Are o varietate de jocuri și activități educative care îi ajută pe copii să învețe despre știință și tehnologie într-un mod distractiv și captivant.

Muzeul științific interactiv face parte din complexul Orașul Artei și Științei din Valencia. Muzeul a fost proiectat de Santiago Calatrava și a fost deschis în anul 2000.

Complexul este format din mai multe clădiri, fiecare dintre acestea având un design și un scop unic. Printre acestea se numără:

Hemisfera: O clădire mare în formă de cupolă care găzduiește un planetariu, un cinematograf IMAX și un spectacol cu laser.

Umbrarul: O zonă de grădină amenajată care servește drept intrare în complex. Aceasta conține o varietate de plante și sculpturi și oferă priveliști uimitoare asupra zonei înconjurătoare.

Palatul Artelor: Un mare teatru de operă și centru de arte interpretative care găzduiește o varietate de evenimente culturale, inclusiv opere, balet și concerte.

Oceanografic: Un acvariu uriaș, printre cele mai mare din Europa, care găzduiește peste 500 de specii de viețuitoare marine, inclusiv delfini, rechini și lei de mare.

Orașul Artelor și Științelor este una dintre cele mai importante atracții turistice din Valencia și este renumit pentru arhitectura sa uimitoare și expozițiile inovatoare. A câștigat numeroase premii pentru designul său și a devenit un simbol al angajamentului Valenciei față de știință, cultură și artă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.