Magazinul LearnGate: Ce poți să faci cu un Stellarscope?

Cerul ca spațiu de aventură pentru micii exploratori

Harta cerului a fost în toate timpurile fascinantă, nu doar pentru aventurieri și oameni de știință, ci și pentru artiști sau scriitori.

Oamenii au folosit și folosesc cartografierea stelară pentru a explora cosmosul, pentru a naviga pe Pământ și pentru a-și înțelege mai bine locul în univers.

Ce este Stellarscope și ce învață copilul cu acest instrument? (vârsta peste 6 ani)

Stellarscope este un instrument didactic profesional cu ajutorul căruia pot fi etichetate stelele și constelațiile majore, între 20° și 60° latitudinea nordică sau sudică, în fiecare zi a anului, în fiecare regiune a lumii.

Hărțile stelare STELLARSCOPE au fost concepute cu ajutorul Institutului Geografic Francez (IGN) și includ peste 1500 de stele. Deoarece pozițiile planetelor se schimbă constant, acestea nu sunt incluse pe hărțile stelare.

Idei pentru a utiliza Stellarscope ca experiență de învățare

Distracția de a explora cerul cu o hartă stelară se poate transforma într-o experiență de învățare foarte interesantă, atunci când este asociată cu informații din mai multe surse (care nu sunt incluse în kitul Stellarscope).

Un exemplu, este de a combina activitatea de etichetare a stelelor cu informații despre civilizațiile antice, precum vikingii și grecii antici, care au folosit poziția stelelor pentru a naviga prin oceane și deșerturi vaste. Prin experiența utilizării Stellarscope, copilul poate înțelege mai bine cum făceau acești navigatori pentru a observa poziția anumitor stele în raport cu orizontul, pentru a determina cu aproximație unde se află și încotro se îndreaptă.

De asemenea, Stellarscope poate fi o inspirație pentru a explora, ulterior, modul în care mișcările corpurilor cerești, în special ale Soarelui, Lunii și stelelor au fost folosite încă din antichitate pentru a determina calendarul anotimpurilor agricole, al festivalurilor religioase și al altor evenimente importante.

Cartografierea stelară a influențat inclusiv diverse practici religioase și culturale. Stellarscope este un punct de plecare pentru a citi cum vechile civilizații egiptene și mesopotamiene asociau anumite stele și constelații cu zeii și miturile lor.

Alte materiale interesante în asociere cu Stellarscope sunt cărțile privind explorarea științifică a universului. Aceste hărți îi ajută pe astronomi să studieze structura, compoziția și evoluția universului.

Cartografierea stelară are aplicații practice în explorarea spațială, inclusiv în ceea ce privește navigația navelor spațiale și planificarea misiunilor. De exemplu, sistemele de navigație ale navelor spațiale utilizează adesea dispozitive de urmărire a stelelor pentru a determina cu precizie orientarea și poziția lor în raport cu stelele de pe cer.

Cumpără Stellarscope aici: MAGAZIN LEARNGATE