Atelierul LearnGate „Totul despre șerpi” oferit gratuit copiilor de DN1 Value Centre din Balotești

Unde: DN1 Value Centre, Calea București 2bis, zona Food Court

Când: 27 august, ora 11.00

Intrarea liberă!

Atelierele marca LearnGate au ca scop stimularea interesului copiilor pentru cunoaștere. În mod excepțional, atelierul este oferit gratuit la 27 august, ora 11.00, de către DN1 Value Centre din Balotești.  

Șerpii sunt creaturi fascinante, care captivează deopotrivă atenția oamenilor de știință și imaginația misticilor. Poarta către lumea lor hipnotică este deschisă, pentru câteva ore la DN1, Value Centre din Balotești.

Duminică, 27 august, între orele 11.00 și 13.00, expertul în herpetologie, Bogdan Matei, te va iniția în secretele șerpilor. Evenimentul va avea loc la DN1 Value Centre, Calea București 2bis, zona Food Court.

Un moment special al atelierului va fi interacțiunea cu câteva specii de șerpi exotici. Acești șerpi sunt crescuți în condiții de siguranță și sunt total nepericuloși. Participanții vor avea ocazia să îi vadă îndeaproape, să le observe comportamentul și să-și depășească temerile prin înțelegere și experiență directă.

Veți putea admira pitonul tigru (birmanez), boa constrictor, boa de nisip, șarpele de porumb și pitonul regal.

Natura misterioasă a șerpilor a inspirat legende și s-a evidențiat în mituri. Șarpele biblic, medusa ființa mitologică cu șerpi în loc de păr sau șarpele Jormungand din mitologia nordică sunt doar câteva exemple.

Fascinația, dar și teama oamenilor pentru șerpi, sunt pe deplin justificate de particularitățile acestor reptile din ordinul Squamata.

Șerpii au fost acum 60 milioane de ani printre cei mai mari prădători de pe Pământ. Titanoboa, o specie de sarpe fosil, strămoș al șarpelui boa actual, avea atunci 12.8 metri lungime și cântărea peste o tonă. O serie de fosile, descoperite în SUA și Algeria arată că vechimea lor pe Pământ este chiar mai mare, fiind estimată la 112 milioane de ani.

Șerpii nu au capacitatea de a mirosi cu nările. Pentru a mirosi își folosesc limba. Nu au urechi, dar detectează sunetele cu ajutorul vibrațiilor. Nu au pleoape și nu pot clipi, de aici aura lor misterioasă și hipnotică. Șerpii își schimbă pielea de câteva ori pe an, au ritualuri interesante de împerechere și au o capacitate de adaptare foarte mare, trăind pe toate continentele cu excepția continentului Antarctica.

Nu pierde ocazia de a participa la atelierul interactiv „Totul despre șerpi”, marca LearnGate, de a descoperi lumea fascinantă a șerpilor și de a te simți ca într-o emisiune live Discovery. Atelierul este oferit copiilor de către DN1 Value Centre din Balotești.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.